Semnificatia Buchetului Miresei

Semnificatia Buchetului Miresei

Ziua nuntii este una dintre cele mai speciale din viata ta si este normal sa iti doresti sa fie perfect totul. Trebuie sa iei multe decizii in perioada in care iti organizezi nunta, iar una dintre ele consta in alegerea buchetului miresei. De-a lungul timpului, florile au capatat anumite semnificatii, unele dintre ele fiind asociate cu dragostea, speranta si cu alte sentimente pozitive, iar altele aflandu-se la polul opus. Fiecare floare are povestea ei, la fel si buchetul miresei. Sa vedem care este semnificatia buchetului miresei si ce flori poti include in acest buchet.

                                                                                                           

Semnificatia Buchetului Miresei

Pe langa semnificatia fiecarei flori care intra in componenta buchetului miresei, obiceiul de a avea un astfel de buchet are origini foarte interesante. Stiai ca isi are radacinile in Antichitate? Romanii obisnuiau ca, la fiecare nunta, sa aiba un amestec de plante aromatice, deoarece le asociau cu fertilitatea. In plus, mirii purtau in jurul gatului ghirlande, simbol al sperantei. In perioada aceea se considera ca ierburile cu miros puternic, precum mararul sau usturoiul, indepartau spiritele rele si ii protejau pe miri de lucrurile negative.

In epoca victoriana s-a schimbat putin traditia, cand Regina Victoria a purtat la nunta un buchet realizat din flori proaspete, si numai cateva ierburi au fost incluse. Astfel, obiceiul de a avea la nunta un buchet al miresei a devenit mult mai popular.

Aruncarea buchetului de mireasa este o traditie aparuta in secolul al XIV-lea, cand se considera ca miresele aduceau noroc, la fel si lucrurile pe care le atingeau. Avand in vedere lucrul acesta, invitatii la nunta plecau, efectiv, pe urmele miresei si ii rupeau chiar rochia pentru a obtine o parte din norocul adus de ea. Pentru a scapa de multimea de oameni, mireasa arunca buchetul pentru a le distrage atentia. Si, astfel, a luat nastere acest obicei.

                                                                                                                                                                            

      Flori Pentru Buchetul Miresei

Floarea miresei a devenit una dintre florile preferate de mirese pentru realizarea buchetului. Si nu trebuie sa ne mire asta, avand in vedere delicatetea si frumusetea acesteia. Floarea miresei simbolizeaza dragostea nemuritoare dintre cei doi parteneri, dar si puritatea si linistea.

Gardenia este potrivita pentru buchetul miresei, ea fiind un simbol al bucuriei, ceea ce, evident, face ca floarea sa fie potrivita pentru nunta.


                                                                                                                                                                     

Freziile sunt caracterizate de delicatete si recunoscute pentru parfumul lor irezistibil. In perioada victoriana, freziile erau asociate cu increderea, iar acum sunt sinonime si cu inocenta, chibzuinta, prietenia.

Hortensia ilustreaza opulenta si luxul. Este o floare asociata cu sinceritatea, cu emotiile venite din inima, cu recunostinta si intelegerea.

Crinul are un farmec etern, care nu va disparea niciodata. Frumusetea unica a acestei flori a facut ca ea sa devina una dintre preferatele femeilor cand vine vorba despre buchetul miresei, indiferent de cultura. Simbolizeaza puritatea, renasterea, pasiunea.

Trandafirii au fost mereu o sursa de inspiratie, facandu-si aparitia in poezii, la ceremonii etc. Nimic nu spune „Te iubesc!” mai bine decat un buchet de trandafiri, corect? Sunt regali, clasici si… minunati. Reprezinta bucuria, iubirea si frumusetea.